Inspiration til din opgave

Randers Bibliotek har samlet en række nyttige netressourcer til dig der skal skrive opgave.

Artikeloverblik - få adgang og overblik

Biblioteksvagten
Bibliotekernes online spørgetjeneste hjælper dig med svar på alle spørgsmål,  også udenfor bibliotekernes åbningstid.
Få hjælp til at komme i gang med emnesøgninger, med at finde links, bøger, artikler, eller få forslag til tolkninger af forfatterskaber og meget mere. Læs mere om biblioteksvagten her

Digital Artikelservice

Få tidsskriftartikler leveret hurtigt i din indbakke via Digital Artikelservice. Artikler er skrevet af fagfolk, er hurtige at læse og give din opgave og litteraturliste tyngde. Læs mere om Digital Artikelservice her

EMU - Danmarks læringsportal
Danmarks undervisningsportal og skolernes fælles indgang til de vigtigste ressourcer på internettet.
EMU - For gymnasieelever
Her kan du læse om kildekritik, hvordan du laver problemformulering og få tips til konkrete opgaver som SRP- og AT-opgaver Læs mere om EMU - Danmarks  læringsportal her

FriViden.dk
Videoundervisning med teori, opgaveløsninger og forsøg i matematik, fysik og kemi, biologi, naturgeografi. For elever i folkeskolens udskoling og for ungdomsuddannelserne.

Book en bibliotekar
Randers Biblioteks tilbud til dig der har brug for hjælp til at få hul på din litteratursøgning.
Få professionel søgevejledning og arbejd koncentreret med dit emne sammen med en bibliotekar i en halv time
 

Opgavetips.dk
Med små billedklip får du inspiration til hvordan du kan forbedre din opgave. Du får tips til informationssøgning, viden om kildekritisk vurdering af litteratur, får hjælp til udarbejdelse af litteraturlister og ideer hvordan du kan optimere din studieteknik. Siden er lavet til din mobiltelefon, men kan også anvendes på PC.

Randers Biblioteks Databaser
I Randers Biblioteks databaser vil du kunne søge information og få viden om dit emne. Du kan læse en beskrivelse af hver enkelt base eller vælge base efter kategori . Få indgang til alle databaser A-Å her

SkrivOpgave.dk
Få gode råd om hvordan du vælger emne, finder litteratur, laver problemformulering og laver litteraturliste. Du får tips til hvor du kan søge litteratur og hvordan du forholder dig kildekritisk til det materiale du finder både på biblioteket og på internettet.  

Søg og bestil – trin for trin:
Følg Randers Biblioteks anvisninger på hvordan du søger litteratur – trin for trin.

”Søg og du skal finde” - søgeguide til informationssøgning.
Få tips til hvordan du kan målrette dine søgninger og forholde dig kritisk til søgeresultaterne. I søgeguiden kan du få svar på spørgsmål som: Hvordan får jeg mest ud af Google? Hvordan kvalitetsvurderer jeg mine søgninger? Hvor finder jeg de gode kilder? Søgeguiden er udarbejdet af det Informationsvidenskabelige akademi.

"Søgeguiden"
”Søg og du skal finde” er også udviklet som app til iPhone og iPad – findes i appstore under navnet Søgeguiden

Online matematikbog - matlet.dk

Denne guide er skrevet er gymnasielærere og du kan som bruger finde brugbar information om matematik på gymnasieniveau (dvs. på C-, B- og A-niveau)

Videnskab.dk/undervisning
Artikler om forskning, som inspiration til et undervisningsforløb eller en opgave på gymnasieniveau. Artiklerne er udstyret med referencer til videre læsning og/eller links til yderligere lødig information på nettet.

Videnskabelige artikler
Søg og bestil flere hundrede millioner videnskabelige artikler. Du finder artikler der går i dybden med faglige emner f.eks. indenfor medicin, naturvidenskab eller psykolog. Søg på emne eller søg på præcis titel. Læs mere om "Videnskabelige artikler" her.

Skriv opgave tips

Her på siden vil du kunne finde opgaveguides, få tips til hvordan du laver litteraturliste og gå gode råd om hvordan du forholder dig kildekritisk. 

Du vil få også kunne finde ideer hvor du søger information til din opgave.