Cyanotypi
Cyanotypi

Om dette arrangement

Tid
11:30 - 14:00
Pris
Gratis
Adresse
Den Grønne Plads
Kirketorvet
Arrangører
Målgruppe
Voksne
Workshop

Walking Landscapes - planteprint med cyanotypi

14.08.22
Lær at lave flotte planteprint med cyanotypi v/kunstner Pia Græsbøll. Cyanotypi er en af de ældste fotografiske teknikker, som kan bruges til at fremstille unikke kunstværker af planter, vand og sollys

I workshoppen vil kunstner Pia Græsbøll lære dig teknikken bag cyanotopi, så du kan lave dine egne kreative print udført med hjælp fra naturens skatkammer: planter, vand og sollys.

Det er tale om en lysfølsom emulsion, som først påføres papiret og derefter belyses via sollyset. Selve fremkaldelsen sker i vand, hvorpå den karakteristiske cyanblå farve toner frem. Der vil være rig mulighed for at sætte sit eget personlige og håndværksmæssige præg på værkerne, og som deltager opfordres du til at medbringe nogle af dine yndlings planter.

Det kræver ingen forudgående kendskab til teknikken eller særlige kreative evner at deltage.

NB! Tag tøj på, der kan tåle at blive snavset, da farven kan smitte af.

Alder: børn fra 6 år.

Gratis - tilmelding nødvendig 
Sted: Den Grønne Plads v/Kirkegade

Spørgsmål til workshoppen kan sendes til Line Sørensen

 

Lad dine sanser blive udfordret med Walking Landscapes

Den særegne natur i Randers kommune er med kunstprojektet Metropolis Landscapes blevet til scene for performance og kunst. I Kulturhusets store sal vises udstillingen Walking Landscapes, der dokumenterer de landskabsvandringer, som 10 kunstnere foretog sidste sommer. Det sker gennem videokunst, fotos, tekst m.m. fra 8.-19. august i samarbejde med Metropolis – Københavns Internationale Teater, Nordea-fonden m.fl.

De deltagende kunstnere bygger på hver deres måde bro mellem natur, kunst og kultur, og deres fælles udtryk i udstillingen bliver afsæt til projektets næste fase, Talking Landscapes – en række samtalecaféer, som finder sted i Randers i september 2022. 
Tre af de kunstnere, som deltog i vandringerne sidste år, inviterer i forbindelse med Randers Festuge og i forlængelse af udstillingen, til oplæg og workshops. Den 14. august demonstrerer billedkunstner Pia Græsbøll en særlig teknik, hvor plantevækster bliver omdannet til fotoværker. Performance- og lydkunstner Nina Tind afholder samme dag en event, hvor du på tætteste hold kan opleve, hvordan hendes helt særlige mikrofon-sko opfanger lyde i byrummet. Performancekunstner Maria Lepistö arbejder også med lyd, idet hun har et særligt talent, hvor hun kan efterligne dyrelyde. Hun holder et oplæg lørdag den 13. august på scenen hos Randers Bibliotek, hvor hun sætter menneskets forhold til dyrene i perspektiv.