Mikrofonsko
Mikrofonsko

Om dette arrangement

Tid
12:00 - 15:00
Pris
Gratis
Adresse
Den Grønne Plads
Kirketorvet
Arrangører
Målgruppe
Voksne
Workshop

Walking Landscapes - kom og prøv et par mikrofonsko

14.08.22
Med et par mikrofon-sko kan du lytte til Randers på en helt ny måde og få en oplevelse af byens lyde, som du til dagligt ikke lægger mærke til.

Kunstner Nina Tind har designet og bygget et par mikrofon-sko, som giver dig mulighed for at dykke ned i et forunderligt lydunivers, der afslører overfladen af Randers, når man bevæger sig rundt i byen.

Mikrofonerne er gemt i skoene og vil derfor gengive lydene fra fortove, asfalt, brosten, grus, græs osv., som du kan lytte til gennem et par hovedtelefoner. Du kan også prøve en zoom-recorder, som giver dig superhørelse – faktisk så god, at du kan høre lyden af en myre.

Alder: alle kan deltage
Tilmelding er ikke nødvendigt - kig blot forbi Den Grønne Plads og find Nina og hendes lydudstyr.

Sted: Den Grønne Plads v/Kirkegade

Spørgsmål til workshoppen kan sendes til Line Sørensen

Lad dine sanser blive udfordret med Walking Landscapes

Den særegne natur i Randers kommune er med kunstprojektet Metropolis Landscapes blevet til scene for performance og kunst. I Kulturhusets store sal vises udstillingen Walking Landscapes, der dokumenterer de landskabsvandringer, som 10 kunstnere foretog sidste sommer. Det sker gennem videokunst, fotos, tekst m.m. fra 8.-19. august i samarbejde med Metropolis – Københavns Internationale Teater, Nordea-fonden m.fl.

De deltagende kunstnere bygger på hver deres måde bro mellem natur, kunst og kultur, og deres fælles udtryk i udstillingen bliver afsæt til projektets næste fase, Talking Landscapes – en række samtalecaféer, som finder sted i Randers i september 2022. 
Tre af de kunstnere, som deltog i vandringerne sidste år, inviterer i forbindelse med Randers Festuge og i forlængelse af udstillingen, til oplæg og workshops. Den 14. august demonstrerer billedkunstner Pia Græsbøll en særlig teknik, hvor plantevækster bliver omdannet til fotoværker. Performance- og lydkunstner Nina Tind afholder samme dag en event, hvor du på tætteste hold kan opleve, hvordan hendes helt særlige mikrofon-sko opfanger lyde i byrummet. Performancekunstner Maria Lepistö arbejder også med lyd, idet hun har et særligt talent, hvor hun kan efterligne dyrelyde. Hun holder et oplæg lørdag den 13. august på scenen hos Randers Bibliotek, hvor hun sætter menneskets forhold til dyrene i perspektiv.