Randers Væverne
Randers Væverne

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Gratis
Målgruppe
Voksne
Workshop

Udstilling ved Randers Væverne

31.01.24
Kom og mød ”Randers Væverne” og se, hvad de har produceret. Du kan deltage aktivt og prøve nogle mindre væve, eller du kan se de vævede ting og få en snak om vævning.

Arrangementet er for alle, der er interesseret i at opleve det gamle håndværk. Dronningborg Bibliotek byder på kaffe og lidt godt til ganen.

Der er også mulighed for at låne bøger om vævning.

Randers Væverne udstiller fra uge 2 til 6 i 2024 nogle produktioner i biblioteksrummet og på første sal på Dronningborg Biblioteket. 

Ingen tilmelding. Gratis.

Har du spørgsmål til arrangementet kan du kontakte Sonja Vestergaard.

 

Om ”Randers Væverne”
Randers Væveforening er en lille forening med ni medlemmer. Foreningen blev stiftet i 2021 og holder til i Jernbanegade ved Banegården.

Mandag og onsdag aften mødes medlemmerne og væver ved egne væve. Alle har dog nøgle til lokalet, som derfor også kan benyttes på andre tidspunkter. 

Vævning er et meget gammelt håndværk, som har fået sin renæssance i de senere år. Der er stor interesse for at skabe noget med hænderne, og der findes mange vævekredse i Danmark.

I en vævekreds eller i en vævestue er sparring med andre vævere meget betydningsfuld. Et andet aspekt er vævenes størrelse – de fleste kræver plads, og rigtig mange væve har været gemt væk på lofter og i kældre på grund af pladsmangel.

I 2022 søgte Randers Væverne en bevillig fra VELUX FONDEN til forskelligt udstyr til vævestuen. De var så heldige at modtage en bevilling på 30.000 kr. Nogle af disse midler er brugt på IT- udstyr og det digitale program Weave-point. Medlemmerne har været på kursus i programmet, og i foråret skal de på weekendkursus i vævning.

Materialer