Mennesker omkring bål

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
75 kr.
Bibliotek
Lokalitet
Mødested: Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, 8920 Randers
Målgruppe
Voksne
Workshop

På tur i mørket

07.11.23
Randers Naturcenter og Randers bibliotek inviterer dig og litteraturen med udenfor!

Vi inviterer uden for til et forløb, hvor vi mærker vinteren og deler natur- og litteraturoplevelser i mørket. Vi er nysgerrige på, hvad der sker i os, når vi bevæger os ud i mørket. Hvordan det påvirker vores sanser og oplevelse af naturen og litteraturen. Og hvad kan vi lære af vinterens natur?

Kom med os ud og mærk efter i egen krop!

Turene forløber over 3 gange i november, december og januar. Du er velkommen alle 3 gange eller til bare at kigge forbi en enkelt gang og se, om det er noget for dig. Bemærk dog, at du bedes tilmelde dig hver enkelt gang.

Tirsdag d. 7.11. er temaet 'Tilbagetrækning og overvintring'.

Når dagene bliver korte, daler aktiviteten i naturen. Det er, som om det hele hviler sig derude. Men vi mennesker gør ikke. Vi holder tempoet under kunstigt lys og vækkeurets kimen, men kunne vi egentlig lære noget af naturen?

Vi går en tur sammen i mørket. Naturformidler Birgitte Hyldahl Ptak fortæller om tilbagetrækning og overvintring i naturen og giver os et indblik i forskellige dyr og planters strategier for at klare vinteren.  Birgittes oplæg og bogen 'Overvintring: om hvile og tilbagetrækning i livets svære stunder' af Katherine May herefter grundlag for en snak om, hvad vi kan lære af vinternaturen.

Bogen må du meget gerne læse, inden vi ses. Når du har tilmeldt dig turen, kan du hente bogen på Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket. Den ligger klar fra d. 1.10. og findes også som både lyd- og e-bog her.

Vi sørger hver gang for lidt varmt at drikke og en bid mad.

Billetpris: 75 kr., som dækker forplejning. 

 

Vær opmærksom på, at arrangementerne foregår udenfor, og at der kan være ujævnt terræn. Klæd dig på efter vejret og hav godt fodtøj på.

 

Ved spørgsmål er du velkommen til at kontakte Mai Kordelin Paulsen på tlf.: 87106837 eller e-mail:mkp@randersbib.dk.