Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
150 kr.
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Køb billet(ter)
Andet

AFLYST: Winterreise møder Hungerhjerte

12.01.22
Kom til unikt arrangement, hvor musikken og litteraturen beriger hinanden med hver sin fortælling om, ikke at høre til i det menneskelige fællesskab.

DR Kulturs Tore Leifer står i spidsen for en helt speciel aften i Kulturhusets Sal, hvor et mesterværk fra henholdsvis litteraturen og musikken bringes i dialog.

Karen Fastrups meget roste, autofiktive roman 'Hungerhjerte' fra 2018 satte vigtige ord på psykisk sygdom, og ved arrangementet læser hun op fra bogen. I fortællingen lægges hovedpersonens liv i ruiner pga. en giftig nær relation, men efter at være gået igennem årtiers skrækkelige indre udfordringer lykkes hun faktisk med at skabe ro i sit sind og finde en vej ud af en knugende borderline-diagnose.

Franz Schuberts 'Winterreise' er en hjørnesten i det klassiske musikrepertoire fra den romatiske periode. Sangcyklusen står lige så stærkt nu som dengang med sin beretning om en hovedperson, der vandrer ud i vinterkulden med et knust hjerte efter at være blev afvist af den, han elsker. Den fremføres af tenoren Mads Elung-Jensen, der akkompagneres af den israelske pianist og dirigent Gad Kadosh.

Tore Leifer sætter de to værker i scene overfor hinanden gennem samtale med Fastrup og Elung-Jensen, og han faciliterer desuden dialog med publikum undervejs i løbet af aftenen. Gå ikke glip af denne unikke chance for at opleve to kunstarter gå op i en højere enhed.