Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Musik

Klub Klassisk - Liszts "Totentanz"

31.10.22
Højdramatiske klavertoner med afsæt i livets uundgåelige afslutning.

Ungarske Franz Liszt (1811-1886) var fra en tidlig alder optaget af døden, og dette tema dukker op mange gange i hans værker. Således også i "Totentanz", et værk for klaver og orkester, hvor han sætter musik til sin forestilling om menneskets vej til det hinsides.

Liszt var samtidig en af tidernes allerstørste virtuoser på klaver, og hans gnistrende teknik var en væsentlig faktor i skabelsen af et kraftfuldt musikværk, der fortæller om hvordan vi alle - høj såvel som lav - til sidst ender i graven.

Randers Biblioteks musikformidler Mik Stegger guider til værket så man kan være med uden at have det store forhåndskendskab til klassisk musik. Som altid er der kaffe på kanden ved Klub Klassisk. Det er gratis at være med, men tilmelding er nødvendig via knappen her på siden.

Bemærk: Kulturhuset er under ombygning i efterårssæsonen 2022, og arrangementer i dagtimerne kan blive flyttet til andre lokaler med kort varsel pga. støjgener. Vi regner med at afholde denne lytteklub i Den Blå Boks i udlånet på Hovedbiblioteket, men hold dig opdateret her på siden.