Igor Stravinskij er på plakaten i årets første Klub Klassisk på Randers Bibliotek.
Igor Stravinskij er på plakaten i årets første Klub Klassisk på Randers Bibliotek.

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Musik

Klub Klassisk - Igor Stravinskijs "Forårsofret"

30.01.23
Hør om historiens måske mest skandaleombruste og ildevarslende stykke balletmusik i Randers Biblioteks klassiske lytteklub.

Uropførelsen af balletten "Forårsofret" eller "Le sacre du printemps" i 1913 er gået over i historien som en i særklasse skandaleombrust aften på Champs-Élysées-teateret i Paris, og samtidig er hændelsen siden blevet set som en slags varsel om, hvilken drejning verdenshistorien var ved at tage på dette tidspunkt.

Koblingen mellem tumult i koncertsal og global konflikt kan virke kæk ved første øjekast. Sammenfaldet mellem ballettens rituelle ofring af ungt liv i en præhistorisk fortid og det masseslagteri af håbefulde generationer, som første verdenskrig snart skulle bringe, er imidlertid næsten ikke til at komme udenom, når man først får øje på det.

Sikkert er det, at Igor Stravinskijs musik til balletten rummer hele paletten fra lavmælt, billedskøn naturskildring til ildevarslende, buldrende urkraft, og dens aftryk på musikhistorien har siden kunnet aflæses både indenfor den klassiske og den rytmiske musikverden. Randers Biblioteks musikformidler Mik Stegger fortæller hvordan og guider til værket, så man kan være med uden at have det store forhåndskendskab til klassisk musik.

Som altid er der kaffe på kanden ved Klub Klassisk, der i foråret '23 forsøgsmæssigt er udvidet til 90 minutter. Det er gratis at være med, men tilmelding er nødvendig via knappen her på siden.

Bemærk: Kulturhuset er under ombygning i første del af 2023, og arrangementer i dagtimerne kan blive flyttet til andre lokaler med kort varsel pga. støjgener. Vi regner med at afholde denne lytteklub i Kulturhusets Sal, men hold dig opdateret her på siden.