Efterårssæsonen af Klub Klassisk starter med Edvard Griegs klaverkoncert (foto: Emil Bieber/Oslo Museum via Creative Commons CC-BY-SA 2.0).
Efterårssæsonen af Klub Klassisk starter med Edvard Griegs klaverkoncert (foto: Emil Bieber/Oslo Museum via Creative Commons CC-BY-SA 2.0).

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Musik

Klub Klassisk - Edvard Griegs klaverkoncert

25.09.23
Bibliotekets klassiske lytteklub starter efterårssæsonen med norsk nationalromantik.

Noget af det norskeste norske i kulturens verden kom til verden i Søllerød! Det måtte ydermere blandt andet en tur omkring Italien under tilblivelsen, der faktisk varede tæt på fyrre år. Edvard Grieg (1843-1907) skrev nemlig sin klaverkoncert tidligt i livet, men justerede bogstavelig talt på den resten af sine dage, og de sidste ændringer nedfældede han meget kort tid før sin død i hjembyen Bergen.

Ud af den langstrakte proces kom imidlertid et musikstykke, der blev til noget af det mest ikoniske vi kender fra den klassiske musik, og værket er blandt de mest spillede klaverkoncerter i hele verden den dag i dag. Randers Biblioteks musikformidler Mik Stegger guider til Grieg og musikken, så man kan være med uden at have det store forhåndskendskab til området.

Der er altid kaffe på kanden ved Klub Klassisk. Det er gratis at være med, men tilmelding er nødvendig via knappen her på siden.

Septemberudgaven af Klub Klassisk er henlagt til Den Blå Boks på Hovedbiblioteket hvilket gør, at der er et begrænset antal pladser til rådighed.