Sidste Klub Klassisk før sommerpausen har Mendelssohn på plakaten.
Sidste Klub Klassisk før sommerpausen har Mendelssohn på plakaten.

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Musik

Klub Klassisk - Mendelssohns violinkoncert

25.03.24
Hvis du vil begå dig som koncertviolinist her i verden, er der ingen vej udenom dette værk!

For snart sagt alle soloinstrumenter indenfor den klassiske musik gælder det, at der er et eller flere værker, man skal mestre som solist, hvis man vil skabe sig et navn. I violinverdenen er Felix Mendelssohns "modne" violinkoncert f.eks. et af musikstykkerne, som man skal have under huden, hvis ambitionerne går i retning af noget større på karrierefronten. På grund af denne ikoniske status, var værket også et af de allerførste, der blev indspillet, da LP-pladeformatet blev introduceret efter anden verdenskrig.

Ved sidste Klub Klassisk inden sommerpausen fortæller Mik Stegger om Mendelssohn og om koncerten, og her kan du blandt andet høre, hvordan komponisten løste det problem, at datidens koncertpublikum var begyndt at klappe i tide og utide under musikfremførelserne. På en afslappet måde snakker vi om den musik, der er på plakaten, hvordan den lyder og hvad den måske har på hjerte. Niveauet er lagt, så man kan være med uanset om man har et forhold til klassisk musik eller ej.

Der er altid kaffe på kanden ved Klub Klassisk. Det er gratis at være med, men tilmelding er nødvendig via knappen her på siden.

Forårets tema på Randers Bibliotek er "Skønhed", og arrangementet er tænkt ind under denne paraply ud fra en overbevisning om, at begrebet skønhed kan defineres på mange flere måder end den klassiske.