Elvis

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Køb billet(ter)
Musik

Elvis i Danmark - 65 års populærkultur

01.12.21
Stærke lokale kræfter - Bertel Nygaard, lektor i Historie ved Aarhus Universitet, og musiker Jacob Venndt - vækker Elvis Presley til live i ord og toner i Kulturhusets sal.

Da den vilde rock'n'roll kom til Danmark i 1950'erne, var de løftede øjenbryn og uforstående miner i klart overtal. Med den hjemlige presse i front var dommen hård over denne pjattede modedille, og journalisterne stod nærmest i kø for at berette om, hvorledes vanviddet tilsyneladende havde taget over hos rockfans i den unge generation.

Det er beretningen om denne tid i Danmarkshistorien, som historielektor og Elvis-elsker Bertel Nygaard formidler på blændende vis. Dels har han skrevet bogen "Elvis i Danmark - 65 års populærkultur", som han nyligt fik Karin Michaëlis-prisen for og desuden bragte ham med i opløbet til den prestigefyldte titel som forfatter af "Årets historiske bog 2020".

Men bedre endnu, så er Nygaard en fremragende performer, og ved denne aften i Kulturhusets Sal kan du opleve ham gøre historien spillevende om Danmarks møde med Elvis og rockmusikken. Det sker ved at han synger og spiller sangene fra dengang i selskab med sin musikalske legekammerat og altmuligmand, ligeledes lokale Jacob Venndt, som supplement til at han videregiver sin viden fra bogen.

Uanset om du har et forhold til "the King", er interesseret i moderne kulturhistorie eller bare gerne vil have genopfrisket minderne om nogle år, hvor Danmark fik en helt ny ungdomskultur, er der garanti for en forrygende aften i Stemannsgade!