Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Kulturhusets sal
Målgruppe
Voksne
Foredrag

Randers Biblioteks Mandeklub efterår 2022

29.11.22
Tilmeld dig bibliotekets Mandeklub nu!

Stedet, hvor vi mænd mødes til en uformel snak, hører spændende foredrag fra "Dagens Mand", drikker en kop kaffe og synger et par sange.
De syv tirsdage er 13.9, 27.9, 11.10, 25.10, 8.11, 29.11 og 13.12

Der er et begrænset antal pladser, så vent ikke for længe.

OBS: Du skal kun tilmelde dig første gang, så er du automatisk tilmeldt efterårets syv gange

Kun for mænd!

Efterårets syv mænd: 

13. september: Andreas Müller
Andreas Müller er dirigent for Randers Kammerkor. Han har haft et rigt liv med opvæskt og rejser i Mellemøsten, arbejde som spejderchef, uddannelse i filosofi og arbejde som musiker og korleder. I foredraget fortæller han om hvordan musik både viser forskellighed, men også er med til at samle. Der bliver musikalske indslag og fællessang undervejs.

27. september: Stanley Schmüker 
Stanley Schmücker har været veterankoordinator i Randers Kommune siden 2019. I sit arbejde som veterankoordinator støtter og hjælper Stanley veteraner og pårørende til veteraner og sikrer, at de får den anerkendelse, som de fortjener som tidligere udsendte i Danmarks tjeneste. Stanley er selv veteran og har været ansat i militæret gennem en årrække. Veteranbaggrunden kommer fra en udsendelse på hold 1 til Kiseljak i Sarajevo og derudover en kort periode i Zagreb. Randers Kommune vandt som den første kommune Forsvarsministeriets pris som årets veterankommune i 2021, som Stanley gennem sit arbejde har en stor andel i.

11. oktober: Peter Westphael
Peter Westphael er direktør på Randers Teater, som blev etableret i 2000 som Randers EgnsTeater. Under Peters ledelse er teatret vokset til et af de mest toneangivende uden for København og undergår i disse år en omfattende forandring, som også indbefatter en markant ombygning. Kom og hør Peter Westphael fortælle om Randers Teaters rejse fra vision til virkelighed og ikke mindst den spændende fremtid, som Randers Teater går i møde.

25. oktober: Lars Maagaard
Lars Maagaard arbejder som naturvejleder i Randers Kommune. I sit foredrag vil Lars fortælle om sit liv som naturfascineret menneske, om hvordan hans naturinteresse blev vakt og undervejs vil Lars dele nogle af de mange spændende og overraskende naturoplevelser, som han har haft som naturmenneske både privat og professionelt.

8. november: Poul Clement
Indlandsisen dækker 80% af Grønlands areal - svarende til 40 gange Danmarks størrelse. Altså en kæmpe stor ismasse, der på midten er over 3 km tyk.
Indlandsisen blev dannet for 2-3 millioner år siden og har altid varieret lidt i størrelse afhængig af det omgivende klima, herunder istider og mellemistider.
Foredraget vil fokusere på, hvordan man måler Indlandsisens massebalance, og hvad Indlandsisen gennem de dybe boringer, der er foretaget gennem isen, kan fortælle os om fortidens klima og atmosfærens indhold af drivhusgasser, f.eks. CO2. Det vil endvidere belyse mulighederne for at udnytte Indlandsisens smeltevand til vandkraft og rent drikkevand. 

29. november: Esben Kjær
Når den lille røde folkevognsboble bevægede sig fra Randers på langtur til familien i Silkeborg eller Aalborg blev der altid sunget sange, gerne kanons, for min far var musiklærer og kor dirigent og ualmindelig glad for at synge... Når vi så nåede frem, kunne familien gerne optræde med et nyt lille kornummer. Jeg tror det har været med til at skabe interessen for musik, både hos mig og mine søskende.
Det var på Randers Statsskole "Luffe" satte mig til at spille på Bratsch. Jeg forelskede mig med det samme i klangen af vemod og smerte, så det blev bratschen der blev mit instrument efter 10 år med violin.
En bog såede frøet om motorcykelkørsel i mig og har ført til mange rejser rundt i Europa. Der er så mange spændende mennesker og hyggelige steder at besøge og jeg mangler mange endnu.

 

13. december: Jørgen Ledet 
”Madi Brain Power” - et bibliotek i Nepal.
Børnebibliotekar Jørgen Ledet fortæller om opholdet i byen Kharkatta i Nepal, hvor han i foråret 2022 har arbejdet som frivillig i fem uger på det lokale bibliotek ”Madi Brain Power”.
Arbejdet bestod i at coache den lokale bibliotekar Sita og afprøve forskellige læselystprojekter. "I Kharkatta boede jeg hos en lokal familie og deltog i deres hverdag og oplevede den lokale kultur på tættest vis. Foredraget kommer rundt om livet i en lille landsby, langt ude på landet og langt væk fra turismen." fortæller Jørgen.


                                             

Venlig hilsen

Henrik G, Peter E og Erik L