Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 kr.
Bibliotek
Lokalitet
Kulturhusets Sal
Målgruppe
Voksne
Foredrag

Miraklet i dansk film

19.02.24
Kom til foredrag med filmanmelder Per Juul Carlsen

De fleste troede knap deres egne øjne, da Ole Bornedals Nattevagten ramte biograferne i 1994. Kunne en dansk film se sådan ud? Senere blev publikum tryllebundet af blandt andet Breaking the Waves, Pusher, Italiensk for begyndere og Bænken. Men hvad var det, der skete med dansk film i midten af 1990’erne? 

Filmanmelder Per Juul Carlsen er dykket ned i den forunderlige historie om Dogme, Zentropa, Nimbus, Lars von Trier, Lone Scherfig, Thomas Vinterberg, Susanne Bier og mange andre af de fænomener og personligheder, der bidrog til, at dansk film i løbet af ganske få år blev en verdensbegivenhed. Det er ikke kun historien om en flok passionerede og småtossede filmfolk, men også om danskerne, der forandrede sig grundlæggende i løbet af 1990’erne.

Per Juul Carlsen er bogaktuel med sit store værk: "Miraklet 1996-2006", hvor han dykker helt ned i denne stjernetid for dansk film.

Glæd jer til at opleve et passioneret filmforedrag om miraklet i dansk film tilsat filmklip fra mange af de store danske film.