Hovedbiblioteket sætter spot på diskomusikken!
Hovedbiblioteket sætter spot på diskomusikken!

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
80 kr.
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Foredrag

Disko - vær den du er!

07.12.22
I selskab med DiskoLydia og DJ la Cour tænder vi en glitrende diskokugle i decembermørket på denne helt særlige aften i Kulturhusets sal. Hør om Diskofils storhedstid, få diskomusikkens historie og find ud af, hvorfor den stadig er relevant. Du kan også selv komme på dansegulvet til afsluttende DJ-sæt.

Når diskomusikken efter 50 år stadig appellerer til os, handler det utvivlsomt om dens inviterende karakter. Alle er velkomne når der er disko på pladetallerkenen - også til at slippe kroppen fri og være den, man virkelig har lyst til at være.

Siden 1970'erne har denne livsglade stil været adgangsbillet til at træde ind i en musikalsk parallelverden fordi den skaber lydbilleder, som vi kan tage ophold i - for en aften eller i årevis. Disko er simpelthen blevet beskrevet som "a queer party for everyone": når muskken spiller, kan du slippe dig selv fri uanset hvilken retning din seksualitet tager (og for den sags skyld uanset hvem du stemmer på til folketingsvalget, om du kan lide koriander eller ej og hvor ofte du bruger offentlig transport).

Ved dette arrangement den 7. december tænder vi en glitrende diskokugle i vintermørket og fordyber os i festmusikken fra halvfjerdserne og frem - både i snak og i toner. På scenen har vi ingen ringere end Rikke Buch Bendtsen alias DiskoLydia, forsanger i Randers' ubetinget største bidrag til diskogenren, fest-og-farver-bandet Diskofil. Hun har følgeskab af disko-historiker Søren la Cour, der altid har dyrket passionen for den danseglade genre og gerne sætter saftige musikeksempler på til at underbygge de mange anekdoter, han kan fortælle fra den.

Mellem dem sidder Randers Biblioteks musikformidler Mik Stegger og styrer snakkens gang. Målet er både at blive underholdt, høre historien om musikstilen, der ikke ville dø, forstå hvorfor den lever i bedste velgående som tumleplads for alle på tværs af køn, alder, hudfarve etc., og i sidste ende selv komme ud på dansegulvet til de toner, det hele handler om. Aftenen afsluttes nemlig med et kortere, men stadig knivskarpt DJ-sæt fra Søren la Cour, og baren byder selvfølgelig på de helt rigtige diskodrinks undervejs.

Det foregår i Kulturhusets sal. 

Entre og tilmelding. 

Har du spørgsmål kan du kontakte Mik Stegger.