Jens Andersen
Jens Andersen

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 Kr
Lokalitet
Danmark
Target
Voksne
Tickets
Tilmelding ikke nødvendig
Foredrag

"Denne dag- ét liv” – foredrag om Astrid Lindgren v/Jens Andersen

Onsdag 11. januar 2017
VIGTIG INFORMATION - FOREDRAGET ER FLYTTET TIL ONSDAG 11. JANUAR 2017 Den prisvindende forfatter Jens Andersen fortæller denne aften om Astrid Lindgren ud fra sin succesbiografi ”Denne dag – ét liv”. Anmelderne dryssede en regulær stjerneregn over den spændende og velskevne biografi, og nu får randrusianerne mulighed for at høre Jens Andersen fortælle. Foredraget arrangeres i samarbejde med FOF Randers.

Med udgangspunkt i sin Astrid Lindgren-biografi, ”Denne dag, et liv”, går Jens Andersen bag om forfatterskabets facade, og fortæller om den elskede børnebogsforfatters kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner. Og han belyser hendes splittede forhold til berømmelse, rigdom, ensomhed, magt - og mænd.
Vi skal høre om barndommen i Vimmerby, og om den purunge mors dramatiske fødsel og adskillelse fra lille Lasse i København i 1926. Jens Andersen fortæller også om, hvordan Astrid Lindgren blev verdenskendt forfatter og mor til udødelige skikkelser som Pippi, Emil, Grynet, Brødrene Løvehjerte og Ronja Røverdatter, og pludselig - i 1976 - væltede Olof Palmes regering og ene kvinde (og pensionist) kastede sig ud i en politisk kamp for fred, bedre miljø, dyrebeskyttelse og børns rettigheder.
„Jeg lever løs og synes, at vi skal behandle hver dag, som om den var den eneste, man havde,” sagde Astrid Lindgren, der døde som 94-årig i 2002. Mottoet ”Denne dag, ét liv” mødte hun første gang som ung oprørsk pige i 1925, og de ord fulgte hende gennem resten af århundredet som en ledetråd i vores uforskammet korte liv: Grib det, nyd det, brug det!


Foredraget foregår i Kulturhusets sal. Der er ikke rabat til Biblioteksklubbens medlemmer, da foredraget arrangeres i et samarbejde med FOF.