Ane Cortzen udfordrer smagskonventionerne på Randers Bibliotek. Foto af PH-lampe: Annar Bjørgli/Nasjonalmuseet, Oslo.
Ane Cortzen udfordrer smagskonventionerne på Randers Bibliotek. Foto af PH-lampe: Annar Bjørgli/Nasjonalmuseet, Oslo.

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
90 kr. (studerende 55 kr.)
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Foredrag

Ane Cortzen: Rend mig i den gode smag!

10.04.24
Hvem skal egentlig bestemme, hvad der er pænt? Cortzen udfordrer smagsdommeriet i dette spændende foredrag.

Poul Henningsen designede P.H. lampen som et oprør mod den gode smag. Men paradoksalt nok er selvsamme lampe blevet et særdeles velkendt udtryk for god smag. I forhold til tidligere er godt design gået hen og blevet en klassemarkør. Hvorfor er noget kultur fint og andet knap så fint? Med massevis af eksempler punkteres fordommene om god og dårlig smag samtidig med at foredraget også påpeger at man sagtens kan tale med om både design og kunst uden at være uddannet indenfor nogle af felterne.

Arkitektuddannede Ane Cortzen er godt kendt af ikke mindst tv-seerne herhjemme for sit skarpe blik for tendenser i tid og samfund. På Randers Bibliotek får du mulighed for at opleve hende live og på slap line, når hun udfolder sine pointer og sætter en masse tiltrængte spørgsmålstegn ved de konventioner, der har dannet sig iblandt os, når det kommer til design, kunst og mange andre ting.

Forårets tema på Randers Bibliotek er "Skønhed", og arrangementet er tænkt ind under denne paraply ud fra en overbevisning om, at begrebet skønhed kan defineres på mange flere måder end den klassiske.