Paneldebat inferno

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:15 - 21:00
Pris
0 Kr
Lokalitet
Danmark
Target
Voksne
Tickets
Tilmelding ikke nødvendig
Foredrag

AFLYST - Paneldebat: Da Randers var Danmarks genre-navle

Fredag 24. april 2020
AFLYST - Der er paneldebat om glæden ved fiktion og kreativitet under overskriften "Da Randers var Danmarks genre-navle".

AFLYST - Vi starter i Randers for efterhånden mange år siden. Her blev der lavet gyserfilm, her blev der skrevet (og udgivet) tekster i en tid før internettet, hvor man ofte skulle hente viden i mikrofilmene på biblioteket.

Her blev det legendariske danske filmmagasin "Inferno" skabt – et magasin, der udkom fra 1989-1996.

Med "Randers – en by i galaksen" er Randers igen blevet et sted at være for nørderne og filmfolket. Det handler ikke bare om Star Wars, men om hvordan fiktionen kan være med til at understøtte læring, leg og kreativitet. Det er vores paneldeltagere fornemme eksempler på. Vi er derfor stolte af at kunne samle et hold af ægte guld fra de gode gamle dage.

Der er tale om et hold bestående af:

  • Peder Pedersen (stifteren af magasinet "Inferno" og instruktør på alt fra LEGO®-reklamefilm til prisvindende musikvideoer som Aquas "Barbie Girl")
  • Henrik Rytter (skribent på "Inferno" og Danmarks førende ekspert i forhold til asiatiske film)
  • Jesper Mørch (skribent på "Inferno", reklametegner og skriver p.t. på en bog om Lucio Fulcis mesterværk "The Beyond")
  • Jens Sørensen (marketingansvarlig og medstifter af "Inferno", skuespiller i mange af de film der blev lavet)
  • Tommy Prang Vonsyld (iværksætter og en af hovedkræfterne, da "Inferno" genopstod som trykt magasin for et par år siden)
  • Desuden har vi hentet en sjællandsk filmekspert ind: Nicolas Barbano. Nicolas Barbano er en af de danskere, der ved mest om filmhistorie. Han også spillede en vigtig rolle, da Randers blomstrede op i starten af 1990'erne.

Per Juul Carlsen (filmekspert og kendt som vært på "Filmland" og "Filmselskabet"), der selv er født og opvokset i Randers, vil styre slagets gang.

Foredraget er i Kulturhusets sal.