Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
45 kr.
Adresse
Stemannsgade 9C,
8900 Randers C
Arrangører
Målgruppe
Voksne
Andet

Min bror, mit hjem (Vises i Underværket)

11.10.21
Efter 9 års adskillelse er de to afghanske flygtningebrødre Popal (21) og Darmal (18) blevet genforenet i Danmark. Men de to brødre står vidt forskellige steder i livet.

Popal har for længst fået asyl i Danmark og er en fighter med masser af drømme for fremtiden. Darmal derimod er ny i landet, tung om hjertet og usikker på sin fremtid. Da Darmal får afslag på asyl, smuldrer brødrenes drøm om en fælles fremtid.

Med et kærligt og omsorgsfuldt præstepar og en engageret advokat som nærmeste allierede, kæmper Popal for ikke at miste sin lillebror igen.

Søren Pagter, leder af Fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole byder velkommen og kommer med et oplæg til filmen:

"Dokumentargenren er for mig et utroligt stærkt medie, fordi den refererer til virkeligheden og virkelige menneskers liv. Jeg mener, at vi bliver klogere og mere empatiske ved at lære om og forstå andre mennesker. Det er derfor fantastisk, at CPH DOX kan opleves i Randers. Det er en festival som er kendt for at vise de bedste dokumentarfilm. Jeg glæder mig til at se dem."

Søren Pagter er leder af Fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i Aarhus. Uddannelsen er er Danmarks eneste dokumentariske fotouddannelse og uddanner nogen af verdens bedste dokumentarfotografer. Søren Pagter er uddannet pressefotograf på Randers Amts Avis, født og opvokset i Randers, hvor han stadig bor. Udover at undervise på (DMJX), holder Søren Pagter kurser og foredrag i både ind- og udland, ligesom han selv stadig er aktiv fotograf. For eksempel dokumenterede han Watermusic i Randers og udgav en bog med fotografierne. Han har også skrevet lærebogen "Det nødvendige fotografi" om fotojournalistik. Bogen er udkommet på dansk, engelsk og russisk.

 

Kathrine Ravn Kruse / Danmark / 2021 / 75 min

Sprog: Dansk

Undertekster: Engelsk