Louis Armstrong varmer op før koncert i KB-Hallen, 1961. Foto: Ole Brask
Louis Armstrong varmer op før koncert i KB-Hallen, 1961. Foto: Ole Brask

Om dette arrangement

Tid
10:30 - 15:30
Pris
Gratis
Adresse
Kulturcafeen
Stemannsgade 2
8900 Randers C
Arrangører
Målgruppe
Voksne
Andet

Jazzportrætter i Kulturcafeen

06.06.24 - 28.06.24
Fotografen Ole Brask og tegneren Klaus Albrectsen forevigede den internationale jazz-elite fra 1960'erne og frem. Et udvalg af de unikke billeder vises i Kulturhusets cafe i juni måned.

At jazzen var spillevende i Danmark i 1960'erne og 70'erne er en slet skjult hemmelighed. En lang række store amerikanske jazznavne var bosat i København i denne gyldne periode, hvor klangene fra miljøet omkring Jazzhus Montmartre gav genlyd i hele verden.

Som en sidegevinst leverede perioden også motivstof til en række danske fotografer og billedkunstnere, der fik chancen for at komme helt tæt på og knytte venskaber blandt jazzgenrens ypperste eksponenter. Fotografen Ole Brask (1935-2009) og tegneren Klaus Albrectsen (1932-) var blandt dem, der forevigede perioden, og det er et fint udpluk af de to kunstneres værker, der nu kan ses i Kulturhusets cafe.

På væggene finder vi unikke skildringer af absolutte verdensnavne som Ben Webster, Dexter Gordon, Benny Goodman og Duke Ellington - hver især repræsenteret gennem Brasks smukke, kontrastrige portrætfotos og de letgenkendelige skraveringer, der har været Albrectsens varemærke siden 1950'erne.

Billederne er hentet fra den store samling af jazz-materialer, der er opbygget hos Syddansk Universitetsbibliotek siden 1997, og udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem universitetsbiblioteket, Vejle Bibliotekerne og musikformidlingsplatformen Bibzoom.

Udstillingen kan ses i cafeens åbningstid, mandag til fredag mellem kl. 10.30 og 15.30, til og med fredag den 28. juni.

P.S.: Hvis udstillingen i cafeen ikke mætter dit behov for jazzmusik, er der masser af hjælp at hente på Randers Bibliotek!